Muža udrel kladivom. Jazdil napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu. Chlapec predložil podozrivú bankovku. Zničili rastúce dreviny v Mirošove

07.11.2008 Celý región

Muža udrel kladivom: Humenskí policajti obvinili včera z prečinu výtržníctva 60 ročného muža z obce Košarovce, okr. Humenné.
Začiatkom septembra tohto roku na ceste medzi obcami Košarovce a Nižná Sitnica verbálne a fyzicky napadol štatutárneho zástupcu firmy, pri pozemku ktorej sa nachádzali. Zástupca firmy z auta upozornil obvineného, nech nepasie na pozemku ich firmy kravy, pretože tieto pozemky chcú ešte kosiť. Nato mu obvinený začal nadávať, že je satan a nech odíde. Po týchto nadávkach zástupca firmy vystúpil z auta, pričom bol napadnutý a došlo k vzájomnému sácaniu. Potýčka vyvrcholila tým, že obvinený udrel muža kladivom do zadnej časti hlavy a pravého zápästia, čím mu spôsobil zranenie na hlave a ruke, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie.

Jazdil napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu:
Vranovskí dopravní policajti obvinili včera z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 32 ročného muža z Hanušoviec n/Topľou.
Včera v čase o 18:40 h viedol osobné auto Škoda Favorit po Ulici Kukurelliho v Hanušovciach. Pri jednej z predajní ho zastavili a kontrolovali hanušovskí policajti.
Počas kontroly ho policajti podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol 1,10 mg/l alkoholu v krvi. Taktiež policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského preukazu a vozidlo viedol aj napriek tomu, že v septembri tohto roku mu rozhodnutím dopravný inšpektorát vo Vranove n/Topľou uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidla na dobu 16 mesiacov.

Chlapec predložil podozrivú bankovku:
Prešovský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.
V jednom z prešovských novinových stánkov predložil predavačke neznámy chlapec vo veku asi 15 rokov spolu s ďalšími dvomi chlapcami a jedným dievčaťom v rovnakom veku tisíckorunáčku. Keď predavačka spozorovala, že bankovka vykazuje znaky falzifikátu a upozornila ich nato, všetci ušli preč. Podozrivú bankovku zaistila polícia a bude zaslaná na expertízne skúmanie do NBS v Bratislave.

Porušovanie ochrany rastlín a živočíchov:
Svidnícki policajti včera začali trestné stíhanie vo veci pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov.
Doposiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenom období od roku 2005 do júla 2008 v lokalite na rozhraní katastrov obcí Roztoky, Nižný Mirošov a Vyšný Mirošov, okr. Svidník zničil tam rastúce dreviny - kry a stromy rôznych druhov. Táto lokalita je v krajine s prvým stupňom ochrany a má charakter pasienkového lesa. Spoločenská hodnota je predbežne vyčíslená na 200 000, - Sk, ku škode Slovenskej republiky.

Prichytený pri krádeži auta:
Popradskí policajti prichytili v stredu večer pri krádeží auta 17 ročného Poliaka.
V čase okolo 23:10 h na parkovisku pri železničnej stanici úlomkom zámkovej dlažby rozbil mladík sklo na zadný dverách tam odstavenej Škode Felícií. Vošiel do auta a nožnicami sa pokúšal naštartovať vozidlo. To sa mu už nepodarilo, nakoľko vtedy ho prichytila policajná hliadka. Majiteľke auta vznikla škoda 1 000, - Sk. Policajti mladého Poliaka zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinili z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v štádiu pokusu. Taktiež bol zo strany polície spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región